De Buurt 20, Hardinxveld-giessendam - LV Makelaars
house-yellow
Woonoppervlakte
196m2
bath-yellow
badkamer
1 toilet
door-yellow
6 kamers waarvan
4 slaapkamer(s)
wall-yellow
Gebouwd
in 1888

Deze woning, gelegen aan De Buurt, moet u niet zomaar even voorbij laten gaan. Dit verdient namelijk wel uw aandacht. Speels, knus, huiselijk en authentieke details zijn nog maar enkele woorden die centraal staan binnenshuis. Door de jaren heen is de woning uitgebreid, heeft diverse verbouwingen ondergaan en is met veel liefde bewoond door de huidige eigenaren. Daarbij is er op bijna alle plaatsen al isolatie toegepast, zijn er 16 zonnepanelen en twee airco’s. En nog een belangrijk pluspunt is dat momenteel het totale perceel 246 m² oppervlakte bedraagt, maar daar komt nog een groot stuk tuin binnenkort bij! Benieuwd wat dit huis u te vertellen heeft? Neem een lekkere zit en lees hoe deze woning zelf haar verhaal vertelt! Uiteraard verwelkomen wij u graag tijdens een bezichtiging om daadwerkelijk deze parel te bekijken.

DE BUURT 20 VERTELT…
Toen ik ‘geboren’ werd in 1880, bestond er nog geen elektriciteit en reed de stoomtrein als nieuwkomer rond. De Merwede heb ik daarentegen altijd al als mijn achterbuurman gehad. De mensen die mij destijds bewoonden, hebben gedaan wat toen heel gewoon was; bedstedes en een hoekkast bouwen, luiken plaatsen zodat ik in de winter lekker warm bleef en in het souterrain de keuken, omdat daar de schouw is. De bedstede, de hoekkast en de luiken zijn gelukkig bewaard gebleven en in ere hersteld waar ik heel trots op ben.

Rond 1920 werd, lekker knus, een klein rijtje van 2 huizen direct tegen mij aangebouwd. In de jaren die daarna volgden, hebben vele families mij bewoond. Bijna iedere oud-Boven-Hardinxvelder kent wel iemand die binnen mijn muren heeft gewoond. Zo heeft kapper Mik in mij gewoond. Zijn kapsalon was bij mijn buren, nu nummer 22. Via een tussendeur (waar nu mijn meterkast zit) kon hij makkelijk van zijn salon naar mij lopen.

Ik heb altijd buitendijks gestaan en liep bij extreem hoog water, onder water. Om toch te kunnen blijven, hadden de bewoners loopplanken beneden in de woonkamer liggen om lekkere droge voeten te houden. In 1953 stond het water zelfs tot halverwege mijn ramen; ik heb het allemaal overleefd en ben het ‘behouden huis’.
Gelukkig liggen die tijden achter mij! Eind jaren 90 werd de dijk achter mij aangelegd en bleef ik droog. De bewoners in de jaren ‘90 en begin 2000, hebben flink de handen uit de mouwen gestoken en mij voorzien van isolatie en her en der al dubbel glas. Ook hebben zij de verschillende huizen min of meer samengevoegd, waardoor ik verrassend ruim geworden ben!

De huidige bewoners, die vanaf 2002 binnen mijn muren verblijven, hebben in 2014 mij echt tot één woonhuis verbouwd. Ook zij hebben in die 22 jaar absoluut niet stil gezeten! Werkelijk elke ruimte is aangepakt. Samen met de isolatie, pelletkachel, nieuwe etage en de 16 zonnepanelen op mijn daken, ben ik met de tijd meegegaan, maar wel met maar liefst 140 jaar levenservaring!

Nu mijn huidige bewoners, Hendrik Jan en Misja, mij gaan verlaten, zal ik best een traantje laten en hoop ik echt dat de volgende inwoners mijn leeftijd zullen blijven zien en respecteren. Net zoals die fotograaf die mij ergens rond 1920, op een regenachtige middag (precies weet ik het niet meer), heeft geportretteerd met een paar buurtkinderen en met een man met handkar.

Ik hoop dat ik mijn levensverhaal verder kan blijven vertellen met een nieuw hoofdstuk, ik ben namelijk best wel een lokale bekendheid. Op naar een nieuw periode!

INDELING WONING
ENTREE
Terwijl u naar de woning loopt of rijdt zult u opmerken dat er een diversiteit aan woningen gebouwd zijn aan deze gezellige straat. Aan de voorzijde zijn er parkeergelegenheden. Aan de buitenzijde ziet u direct de sfeervolle, originele luiken.

VESTIBULE
Middels de voordeur komt u in de vestibule welke direct toegang geeft tot de hal. Verder treft u hier de meterkast.

Maatvoering: Circa 1.57 x 0.96m
Vloerafwerking: Tegelwerk
Wandafwerking: Lambrisering / stucwerk
Plafondafwerking: Stucwerk

HAL
In de hal ziet u de authentieke details van de woning al terugkomen in de tegels. Direct rechts is de voor-/werkkamer gelegen. Neemt u de trap naar de verdieping dan komt u bij de slaapkamers. Neemt u de trap naar beneden komt u in het woongedeelte.

Maatvoering: Circa 4 m²
Vloerafwerking: Houten vloerdelen
Wandafwerking: Lambrisering / stucwerk
Plafondafwerking: Stucwerk

VOOR-/WERKKAMER
Deze kamer kunt u voor allerlei doeleinden gebruiken. Of u hier de naam werk-, slaap- of hobbykamer aan geeft, het kan allemaal! Authentieke details treft u hier ook zeker, kijk alleen al naar de originele hoekkast en de echte bedstee!

Maatvoering: Circa 21 m²
Vloerafwerking: Eikenhouten vloerdelen
Wandafwerking: Stucwerk
Plafondafwerking: Hout met balken

TUSSENHAL
Als u de trap naar beneden neemt, komt u in de tussenhal. In de tussenhal bevindt zich een inbouwkast met daarin de opstelling van de C.V.-ketel en de toegang naar de woonkeuken, toiletruimte en woonkamer. Daarnaast is er de buitendeur naar de zijtuin.

Maatvoering: Circa 4.13 x 1.10m
Vloerafwerking: Houten vloerdelen
Wandafwerking: Lambrisering / stucwerk
Plafondafwerking: Hout met balken

TOILET
Nette sanitaire ruimte voorzien van staand toilet en een handwasfonteintje. Ziet u de originele oud Hollandse witjes aan de achterwand?

Maatvoering: Circa 1.16 x 0.85m
Vloerafwerking: Betegeling
Wandafwerking: Lambrisering / betegeling / stucwerk
Plafondafwerking: Stucwerk

WOONKAMER
HOME! Het gevoel van thuiskomen doet u zeker in deze knusse woonkamer. De pelletkachel geeft u volop warmte en sfeer. Diverse praktische kasten vindt u aan weerszijden en u kunt deze ruimte goed indelen met een zit- en eethoek. Een kamer waar u uw gasten voor kunt uitnodigen! Daarbij is er vloerverwarming aanwezig.

Maatvoering: Circa 7.95 x 4.13m
Vloerafwerking: Plavuizen met vloerverwarming
Wandafwerking: Stucwerk
Plafondafwerking: Stucwerk met balken

WOONKEUKEN
Een heerlijke woonkeuken gaat hier schuil. Een keuken bestaat uit een ruime hoekopstelling en de mogelijkheid om de eettafel te plaatsen. Aan inbouwapparatuur is er de beschikking over een 6-pits Boretti fornuis, afzuigkap en vaatwasser. Verder zijn er diverse keukenkastjes aanwezig waar u veel kunt opbergen.

Maatvoering: Circa 24 m²
Vloerafwerking: Autenthieke estrikken tegels met vloerverwarming
Wandafwerking: Stucwerk
Plafondafwerking: Hout met balken

BIJKEUKEN
De bijkeuken is naast de keuken gelegen. Een uitstortgootsteen met kraan, aansluitingen voor de wasmachine/-droger en opslagruimte treft u in deze ruimte.

Maatvoering: Circa 7 m²
Vloerafwerking: Betegeling
Wandafwerking: Stucwerk
Plafondafwerking: Hout / stucwerk

ACHTERKAMER
De achterkamer kan afgesloten worden van de woonkamer middels kamer-en-suitedeuren. Dit is een lichte kamer waar gestudeerd, gehobbyd of gewoon lekker even gezeten kan worden. Deze kamer kijkt leuk weg over de tuin. Met twee dubbele openslaande deuren kunt in de zomermaanden de tuin betrekken bij deze ruimte. En in de wintermaanden geniet u van het knapperend haardvuur en de warmte van de houtkachel.

Maatvoering: Circa 8.38 x 2.73m
Vloerafwerking: Eikenhouten vloerdelen
Wandafwerking: Stucwerk
Plafondafwerking: Stucwerk

INDELING VERDIEPING
OVERLOOP
Middels de trap vanuit hal betreedt u de overloop van de eerste verdieping. Hier heeft u toegang tot de drie slaapkamers en de tweede badkamer. In de gang van de overloop zit een lichtkoepel waardoor er daglicht naar binnen komt. In de gang bevinden zich twee inbouwkasten.

Maatvoering: Circa 13 m²
Vloerafwerking: Eikenhouten vloerdelen
Wandafwerking: Lambrisering / stucwerk
Plafondafwerking: Stucwerk met balken

MASTER BEDROOM
De master bedroom heeft zijn eigen trap vanaf de overloop en de badkamer is en suite. Dat deze kamer vol sfeer zit, hoeven wij u niet te vertellen, dat zult u zeker opmerken! Aan diverse zijden zijn er inbouwkasten waardoor met veel opbergruimte. Vanuit het raam aan de achterzijde vangt u een glimp op van de rivier ‘De Merwede’. Een leuk detail in deze ruimte is de vloerafwerking, dit zijn namelijk oude kaasplanken geweest!

Maatvoering: Circa 22 m²
Vloerafwerking: Houten vloerdelen
Wandafwerking: Stucwerk
Plafondafwerking: Hout

BADKAMER I
Deze badkamer staat dus in open verbinding met de master bedroom zoals gezegd. Deze is voorzien van een ligbad met douchegelegenheid, staand toilet en een wastafel.

Maatvoering: Circa 6 m²
Vloerafwerking: Betegeling
Wandafwerking: Betegeling / stucwerk
Plafondafwerking: Hout

SLAAPKAMER II
Deze slaapkamer bevindt zich aan de rechterzijde van het huis en is voorzien van twee tuimelramen en een airco.

Maatvoering: Circa 4.17 x 2.76m
Vloerafwerking: Vloerbedekking
Wandafwerking: Behang / stucwerk
Plafondafwerking: Stucwerk met balken

BADKAMER II
De badkamer is toegankelijk vanaf de overloop en in neutrale kleuren afgewerkt. Er is een inloopdouche, zwevend toilet en meubel met twee waskommen aanwezig.

Maatvoering: Circa 6 m²
Vloerafwerking: Marmeren tegels met vloerverwarming
Wandafwerking: Marmeren tegels
Plafondafwerking: Stucwerk

SLAAPKAMER III
Deze slaapkamer bevindt zich aan de achterzijde van de woning en heeft een speelse indeling. Ook deze kamer is voorzien van twee tuimelramen en een airco. Daarnaast kunt u naar berging (circa 5.48 x 2.91m) welke is gelegen boven de achterkamer, hier kunt u volop spullen bergen!

Maatvoering: Circa 13 m²
Vloerafwerking: Pvc
Wandafwerking: Behang / stucwerk
Plafondafwerking: Stucwerk met balken

RONDOM DE WONING
De woning is gelegen op twee percelen met een totale oppervlakte van 246 m². Maar; er komt een stuk perceel bij aan de achterzijde van circa 4 meter diep over de volle breedte, waardoor u een grote achtertuin gaat krijgen.
De zijtuin, over de volle lengte van het huis, loopt over in de sfeervolle achtertuin. Hierop is recht van overpad gelegen voor (alleen) de buren van huisnummer 22. Achterin de tuin staat houten berging van circa 3.41 x 2.51m.

Diverse beplantingen sieren de tuin en achter de woning kunt u hier volop van genieten. Onder de sfeervolle overkapping met een gezellige houtkachel zult u uren plezier ervaren!

‘De Buurt’ is een karakteristieke en rustige straat, gelegen in een ronduit gezellige wijk in Boven-Hardinxveld met parkeergelegenheid, kinderspeelplaatsen en dagelijkse voorzieningen binnen handbereik. Daarnaast is deze woning vlakbij de rivier ‘de Merwede’ gelegen.

Kenmerken
Overdracht
 • Status Verkocht onder voorbehoud
 • Koopsom € 469.500,- Kosten koper
 • Aanvaarding In overleg
Bouwvorm
 • Soort object Eengezinswoning
 • Type woonhuis Hoekwoning
 • Bouwjaar 1888
 • Bouwvorm Bestaande bouw
 • Ligging Aan rustige weg, in centrum
Indeling
 • Woonoppervlakte 196 m2
 • Inhoud 749 m3
 • Aantal kamers 6
 • Aantal slaapkamers 4
 • Aantal woonlagen 4
Energie
 • Energielabel E
 • Isolatie Vloerisolatie
 • Warm water Cv ketel
 • Verwarming Cv ketel, pelletkachel
 • C.v.-ketel bouwjaar 2010
 • C.v.-ketel type Gas
 • Combiketel Ja
 • C.v.-ketel eigendom Eigendom
Buitenruimte
 • Ligging Aan rustige weg, in centrum
 • Kwaliteit tuin Verzorgd
Parkeergelegenheid
 • Parkeerfaciliteiten Openbaar parkeren
 • Garage Geen garage
Dak
 • Soort dak Zadeldak
Overig
 • Onderhoud binnen Goed
 • Onderhoud buiten Goed
 • Huidig gebruik Woonruimte
 • Huidige bestemming Woonruimte
Kadastrale gegevens
 • Gemeente Hardinxveld-giessendam, hardinxveld-giessendam
 • Sectie C, c
 • Perceelnummer 8861
 • Oppervlakte 246 m2
 • Eigendomssituatie Volle eigendom, volle eigendom
Video’s
Documenten

Selecteer hieronder de gewenste documenten om ze te downloaden.

Interesse in deze woning?
Plan direct een bezichtiging.